Mina P3 dokumentärer

P3 Dokumentärer

 1. Joy Rahman (2006) (med Kicki Möller)
 2. Diskoteksbranden i Göteborg (2006)
 3. IT-Bubblan (2007)
 4. HIV-skräcken (2007)
 5. Flyktingströmmen på 90-talet (2007)
 6. Lidingöligan och fallet Lars Kihlstedt (2008)
 7. Göteborgskravallerna (2008)
 8. Bordellhärvan (2008)
 9. Skandia-affären (2008)
 10. Ronnie Peterson (2008)
 11. Ny Demokrati (2009)
 12. Arlandarånet (2010)
 13. Flodvågskatastrofen (2010)
 14. Spelskandalen 1990 (2012)
 15. Gåtan Björkegren (2012)
 16. Peter Rätz: MC-infiltratören (2013)
 17. Helikopterrånet (2013)
 18. Den Svenska Kuppen mot Scientologerna 1996 (2013)
 19. Nazisträttegångarna i Göteborg (2014)
 20. Orienteringsdöden (2014)
 21. Den Stora Gruvstrejken 1969/70 (2014)
 22. Fallet Thomas Quick (2015)

75 Comments

 1. Tack för tipset om Dokumentären om OS i LA! Mycket bra! Dom andra också för den delen.

 2. Hej Anton!

  Jag ar hört dokumentären om Lidingöligan och fallet Lars Kihlstedt
  otaliga gånger, den är fett intressant, dokumentären om rånet mot
  G4S i Västberga går inte heller av för hackor.

 3. Sveriges bästa radiodokumentärsskapare, det är du Anton. Jag är journaliststudent och är själv sugen på att göra radiodokumentärer, därför lyssnar jag mycket på klippteknik, intervjuteknik och berättarteknik. Din briljans på de punkterna gör att i princip allt du gör blir guld. Tack för ännu ett lysande avsnitt!

 4. Hej Anton!

  Lyssnade precis på Gåtan Björkegren, dokumentären höll lika hög klass som alla dina andra avsnitt. Super! Jag håller på med ett skolprojekt nu och jag undrar vad låten heter i Gåtan Björkegren omkring 32:30 i poddradioutgåvan på iTunes. Det skulle vara väldigt uppskattat om du kunde återkomma med titeln på sången/låten.

  Grymt jobbat, fortsätt så!
  Mvh Philip

  • Hej Philip! Kul att du gillar! Tack för de fina orden!
   Låten är från Soundtracket till Rum Diary och är skriven av Brandon Verrett och heter just Rum Diary. Finns på Spotify tror jag.
   Lycka till!

 5. Undrar över låten som återkommer i it-bubblan? Vid bland annat ca 25 min in i programmet, om jag minns rätt. Bra dokumentärer föresten 🙂

  • Hej! Tack för fina ord! Tyvärr har jag glömt exakt vilka stycken jag använde då, det är ju några år sen. Men det låter som något Thomas Newmann kan ha gjort. Kanske från Angels in America-soundtracket.

 6. Absoluta majoriteten av dina dokumentärer är fantastiskt bra, otroligt behagliga att lyssna på. En sak jag undrar är:

  Hur var det egentligen att träffa och vara hemma hos Vera Oredsson? Kändes det lugnt att sitta och fika med henne och snacka lite eller hade hon mycket knepigheter för sig? Pärlplattan på Swasticken känns ju otroligt märklig, gjord av barnbarnen dessutom??

  • Att träffa Vera Oredsson var verkligen en upplevelse. Mycket mysig lägenhet, trevlig kvinna men så då åsikterna som var så starka och så hatiska. Tycker hon verkade så ängslig ända in i grunden.
   Kul att du gillar och lyssnar! Tack!

 7. Hej Anton!
  Jag är en trogen P3 dokumentär lyssnare och har lyssnat alla p3 dokumentär/p3 dokumentär världen flera gånger om, och jag vill tacka för intressanta och informativa poddar, vet inte vad jag skulle göra utan p3 dok. Nu har jag äntligen upptäckt podden Spår och jag är så tacksam att få höra dig i ytterligare intressanta poddar.
  / Anna

  • Anna! Det är jag som ska tacka för fina ord och för att du lyssnar! Kul att du hittat Spår!

 8. Tack för att du sprider kunskap i mitt liv!
  Minns när jag lyssnade på min första P3 dok med diskoteksbranden och var fast med en gång!
  Det är något speciellt med de dokumentärer du producerar och kan få vilket ämne som helst att bli mycket intressant!
  Ser fram emot nya dokumentärer och podcasts!
  /Catharina

 9. Har precis upptäckt P3s dokumentärer i samband med att jag blivit sängliggande pga min graviditet. Och dokumentärerna har verkligen räddat mig som är van vid att vara väldigt aktiv. De dokumentärer som du gjort är absolut mina favoriter – så välgjorda! Och din röst är så otroligt behaglig att lyssna på. Så tusen tack för att du hjälper mig att behålla modet uppe! 🙂

  • Maria!
   Kul att du lyssnar!
   Hoppas allt går bra med dig och barnet! Känns skönt att göra en insats för er 😉

 10. Tjoho!

  Uppskattar verkligen alla dina dokumentärer, du har en fantastiskt härlig dialekt och stämma!
  ”Spår” är riktigt bra och säkerligen inspirerad av ”Serial”. Lyssnar du på ”Undisclosed”, uppföljare som i detalj granskar fallet Adnan Syed. Annars kan jag tipsa om den!

  Ser fram emot massa nytt från dig, you rule!

 11. Underbart att h en lista över de avsnitten levererade av den skönaste och mest intressanta radiorösten där ute.

  Riktigt intressanta avsnitt och grym journalistik. Har även hört Spår-avsnitten som för de som ännu inte hört, rekommenderas starkt!

  Keep on keeping on!
  /David

 12. Anton! Det blir inte bättre än såhär på radio. Dina dokumentärer är det absolut bästa och mest fängslande jag har hört på väldigt länge. Tack för att du förgyller min vardag. 🙂

 13. Hej Anton
  Har precis börjat ta del av P3 Dok. Betat av en del och fastnar alltid extra för Anton Berg-avsnitten. Din röst och berättarstil är ljuv musik för mina öron!
  Hoppas du kör på och levererar i lång tid framöver 🙂
  Tack för underhållningen!

  • Stort tack för att du lyssnar och hör av dig med så snälla ord Erik!
   Planerar att köra vidare i 30 år. Minst.

 14. Hej! Tack för super bra dokumentärer, jag och min 13 åring lyssnar på en varje dag och är helt fast, ett så bra sätt att ge honom lite allmänkunskap. Jag visste inte riktigt vem jag skulle kontakta men testar här, ni skulle kunna göra en dokumentär om Ultrahuset, är Sveriges ungdomenshus och den har en väldigt intressant historia som borde berättas 🙂

  • Tack för dina fina ord! Fantastiskt att programmen funkar för er båda, måste vara kul att kunna ha det som gemensam grej med sin 13-åring!
   Tack för intressant tips också!

 15. Hej Anton!
  Jag håller med som andra beskriver, bara det att du kör dokumentären så vet man att det blir spännande och intressant, verkligen ett kanon jobb från dig, tack så mycket för många givande timmar.

  • Tack så mycket Micke! Lägger ner massor med tid på att klura ut hur jag ska bygga upp historierna så det känns fint att läsa detta!

 16. Som alla andra säger så är din stil, ditt berättande och din röst en helt oslagbar kombination! Fortsätt i samma anda länge än. Något som du bör gräva i är ju Rysslands dumpningsplatser, speciellt vid Kola-Halvön. Jag förstår att det antagligen är sinnessjukt svårt att få ihop en sådan dokumentär, men tänk va spännande. Allt som har med atomkraft och kalla kriget, separat eller ihop är ju fruktansvärt spännande! Med vänlig hälsning

  • Emil du är så snäll! Tack!
   Tja, tänk om Mr Snowden ville bjussa på lite dokument 🙂

 17. Det var dina radiodokumentärer som gjorde mig helt beroende av P3-dokumentär. Du har en fängslande och otroligt magisk berättarstil och teknik. Allt du gräver i är värt att lyssna på. Följer er på Spår nu. Fortsätt brilliera som du gör!

 18. Hej! Jag undrar vad det är för musikspår som spelas 53:45-55:30 under P3 Dokumentär ”Fallet Thomas Quick”. Du kanske inte har någon koll på detta, men jag skulle verkligen uppskatta om det finns något svar på den här frågan 🙂

  /Ludvig

 19. Hej Anton!
  Jag vill bara, som alla andra här ovan, berömma ditt arbete. Exemplariskt! Keep it up.

  • Johan! Tack som fan! Tillbaka idag efter pappaledighet och semester så nu kavlar jag upp ärmarna och kööööör!

 20. Så otroligt bra dokumentärer! Var tvungen att googla på fler saker du gjort – så nu är jag färdig med ”Spår” också.
  Vad kommer du göra härnäst? Vad är det jag ska se fram emot?

 21. Vill bara tacka för dina suveräna dokumentärer Anton!
  Den första jag hörde, var den om Peter Rätz – betyg: 10 av 10 brödrostar. Blir sedan dess alltid nöjd när du gjort en ny, då jag vet att du alltid levererar.
  Fortsätter följa dig både i ”p3 dokumentär” och ”spår”.
  Keep up the good work!

  • 10 brödrostar! Har jag aldrig fått förr! Fan så fint 🙂
   Stort tack för att du lyssnar och hör av dig med fina ord!

 22. Har lyssnat på alla inspelningar även flera gånger. Finns ingen som kan jämföras med dig Anton
  Du får verkligen med en i en ny värld
  Fortsätt så

  • Hej Laila!
   Tack så väldigt mycket för fina ord och pepp! Betyder mycket, särskilt nu när vi ska in och göra sista avsnitten i #Raggarmordet – då behövs all energi!

 23. Hej Anton.
  Jag är helt enig med ovanstående hyllningskör.
  Jag har under många år varit en flitig lyssnare av podcasts och p3-dokumentär har varit en av mina absoluta favoriter under åren.
  Just nu lyssnar jag på raggarmordet och undrar kring musiken som används i den samt i de andra delarna av Spår. Där är dels en slinga där en gitarr har lead. Det låter lite som en nylonsträngad gitarr som har flamenco-inspirerat sound.
  Där är också en pianomelodi som spelas i avsnitt 3 av raggarmorder, under tiden som raggarna berättar hur domen har påverkat deras liv.

  Eftersom du antagligen inte har sett mitt inlägg på facebook från Oktober 2015 så klipper jag in det här:

  ”Om jag inte tidigare sagt det så säger jag det nu (även om ni kanske inte läser det här): TACK Kristofer Hansson, Fredrik Johnsson, Anton Berg m.fl. för att ni så många gånger förgyllt min vardag och bidragit till att min allmänbildning håller en högre nivå än vad den hade gjort, utan era vanligtvis fantastiska och välgjorda dokumentärer.”
  Mvh
  Erik (ett tacksamt fan)

  • Erik!
   Kul att du gillar det vi gör, tack för dina fina rader. Värmer otroligt att läsa och ger energi in i kommande projekt.
   Musiken är specialskriven och görs av Underton – de är kanonbra att jobba ihop med!

 24. Hej Anton, har lyssnat på alla dina dokumentärer tror jag har blivit beroende av din berättarröst :). Undrar om du har gjort någpt forumet P3 dokumentär och spår som jag kan ha missat?
  Sköt om dig och fortsätt med ditt fantastiska arbeta!
  /Boris

  • Hej!

   Tack för fina ord! Kolla på sidan här under rubriken ”Andra program” – där finns framför allt några sportdokumentärer som påminner om P3 Dokumentär. Och så ”Refererat” där jag bla fick Peter Foppa Forsberg att avslöja en hemlighet om hans klubba som han använde 1994 i OS-finalen. Den som syns på det berömda frimärket…

 25. Hej Anton!
  Jag älskar dina P3 dokumentärer och har lyssnat på alla flera gånger! Jag har fördjupat mig lite grann och har en fråga angående Gåtan Björkegren?
  Vem va egentligen mannen Don Eric som folk hade sett i Gitt Gays villa?

  • Hej Christer!
   Tack för fint meddelande, sjukt kul att du lyssnar om avsnitten!
   Björkegren är ju en riktig gåta, oerhört märkligt alltihop.
   Don Eric lär ha varit Git Gays bror. Han var inte exakt lik Carl-Erik Björkegren men han var äldre, kom från norden och med vitt hår. Så för någon som bor i Paraguay var han nog mycket lik.

 26. Hej Anton. Ville bara säga vilka fantastiska reportage du gör, alltid lika spännande och intressanta. Det känns väldigt levande nära på något sätt. Hoppas du fortsätter med spår och p3 dokumentärer, vill gärna höra mer spännande från dig.

  • Hej Anton och tack!

   Det kommer en femte säsong av Spår till sommaren.

 27. Anton Berg, dina dokumentärer är bara bäst. Scientologerna är min ”all time favorite”, inslag av humor, fakta, spänning och en perfekt tempo – brukar rekommenderar den för andra. Keep it up !!!

  • Hej – och tack – och OTROLIGT kul att du gillar den udda historien. Har själv många favoriter i amerikanska poddar som This American Life och RadioLAb och de har ett väldigt kul berättande. Informativt, aldrig fel sida etiska gränser, men nästan alltid underhållande. Förebild!

 28. Hej Anton. Dina dokumentärer räddar verkligen en lantbrukare sena kvällar i traktorn. Upptäckte spår till den här skörden, kändes lite kusligt att sitta själv på ett gärde i mörkret och lyssna på förlösamordet bara.
  Jag undrar om pianostycket på slutet i fallet Björkegren? Tacksam för svar och fortsätt med ditt bra arbete. Mvh

 29. Hej Anton! Tack för allt du gör. Allt du gör är magiskt, sega arbetsdagar blir till mysdagar när man lyssnar på dina program. Jobbar du fortfarande med P3 dokumentär? Jag skulle vilja se en dokumentär om vietnamkriget, finns så lite om det och måste finnas så mycket om det som folk inte känner till. Vad man förstått riktigt smutsigt krig.

  • Hej och stort tack för dina fina ord!
   Just nu hinner jag inte riktigt med P3 Dokumentär, men din idé är ju väldigt bra. Tack för tips, får se om jag hinner göra något längre fram!

 30. Ja, en tråkigt arbetsdag blir riktigt Bäst när dessa dokumentärer som du/ni gör, ljuder i öronen.
  Ni laborerar och testar olika smarta ideer.
  Förlösamordet, kommer ni snart tillbaks om, det finns en annan lösning på det?.
  Tackar så mycket för Kanon Dokumentärer.
  Vad har ni på G här näst?

  • Vi jobbar på en grej, men känsligt så vi hoppas att få den i hamn innan vi avslöjar något om framtiden.

 31. Dokumentären och Backaplanskatastrofen är oerhört gripande och helt otrolig. Som de flesta andra som du medverkat i.
  Väntar på spänning på flera delar av Spår.
  Keep up!

  • Hej! Tack så mycket!
   Vi släpper Spår säsong 7 i mars 2019. Kolla Spårs Facebook för mer info!

 32. Hej Anton. Jag bara älskar dina dokumentärer. Fastande för discoteks branden. Den va känslig att lyssna på. Beröde mig mycket. Hur va de för dig att göra den dokumentären?

  • Hej Markus!

   Den var väldigt speciell. Jag gjorde alla intervjuer på 3 eller 4 dagar i Göteborg. På tåget hem till Stockholm var jag helt slut. Människor hade berättat om det tyngsta och värsta de varit med om. Starkt men känsligt material. Jag visste att det skulle bli en bra dokumentär men att jag var tvungen att behandla materialet med förnuft och försiktighet. Det verkar som om du tycker att det blev bra. 🙂

Comments are closed.