Sportdokumentärer

Vill bara tipsa om två dokumentärer jag gjort som kanske gått många P3 Dokumentär-lyssnare förbi.

Den ena var en del i en kortare serie som sändes förra sommaren som en del i den uppladdning inför London-OS som P3 då sände. Serien hette ”Fyra OS som skakade världen” och jag gjorde avsnittet om spelen i Los Angeles 1984. Fick bland annat till en oerhört svårplanerad intervju med Frank Andersson, då vårt största guldhopp i brottning. Han berättade allt om den galna historien om ”kuken ska ha sitt” och hur han söp bort sitt brons i en taxi. Bara det kan vara skäl att lyssna!

En man i jetpack på OS-invigningen 1984. Foto: Scanpix.

 

Den andra dokumentären var något kortare och lite mer aktuell. Den sändes i vintras i Radiosporten apropå Lance Armstrongs plötsliga dopingerkännande. Jag fick dryga 35 minuter på mig att berätta historien om cykelhistoriens störtste – hur blev han så bra och varför valde han att gå den smutsiga vägen?

Resultatet blev intervjuer med två av Sveriges bästa cyklister, massor med arkivmaterial och en spännande inblick i cykelsportens stora problem med doping – men också en hel del fina cykelögonblick.

Dokumentären om Lance Armstrong – en historia som skakat idrottsvärlden

Varför Sommartoppen inte kan sändas längre

Sanna och Anton

Min kära kollega Sanna Bråding satte ihop den här bilden i höstas. Nu förstår ni kanske varför vi slutade – vi var helt enkelt på topp 2006. 6 år senare… Ja Sanna har ju i alla fall en coolare frisyr.

Sommartoppen i P3 var ett topplisteprogram som sändes från scener runt om på festivaler. Sanna och jag intervjuade artister, lät publiken rösta fram en lista och bjöd på överraskningar i en tajt två timmar lång direktsändning. Skitkul! Men att ha semester på sommaren är… också skitkul. Och lite lugnare. Som ni ser på bilden är jag numera en Svensson som gillar lugnet…

P3 Spel tar semester – men tillbaka i höst och 2014

Förra helgen sändes säsongens sista P3 Spel. Panelen var i högform, Susanne Möller gjorde comeback efter barnafödande (det blev amningspremiär i studion) och Josef Fares och Victor Leijonhufvud delade ut säsongens första 10:a till spelet The Last of Us.

Nu är det sommarlov i 10 veckor men 24 augusti vi tillbaka med ett nytt avsnitt ända fram till jul.

Dessutom har P3 hintat om att de vill se en förlängning över hela 2014 också. Strålande!

P3 Dokumentär: Helikopterrånet

I går (söndags) sändes min 17:e P3 Dokumentär. Jag jobbade som en galning för att få ihop det på slutet, sista intervjun gjordes i torsdags. Det tillhör inte vanligheterna att jag jobbar så sent inpå deadline med intervjuer men så tillhör det heller inte vanligheterna att åka till ett Klass 1-fängelse för att göra en intervju.

Image

Lyssna gärna på programmet här:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/205860?programid=2519