En annorlunda och ny ljud/bild/GPS-guide

I samarbete med Taxi Stockholm har jag utvecklat en ny slags ljudguide. Under en timmes tid får passagerare i en Taxi Stockholm-bil uppleva Stockholm på ett helt nytt sätt. Via bilens högtalare berättar vi, på två pekskärmar visar vi, och i verkligheten färdas vi.

Första guiden heter ”Stockholm Crime” och jag står för manus och berättarröst.

 taxisthlm2

Från pressmeddelandet:

– Explore Stockholm är som att sitta mitt i händelsernas centrum med rörlig bild och en berättarröst i högtalarna samtidigt som man besöker de platser där historierna utspelar sig. Man ryser när man tar Crime-turen. Jag ser fram emot att höra hur kunderna kommer att uppleva tjänsten och vi kommer ser fler varianter framöver säger Carina Herly, marknadschef på Taxi Stockholm.

De 6 största brotten i huvudstadens moderna historia utgör ramen för guiden där SVTs arkivmaterial får visa hur platserna såg ut då, medan taxin rör sig i dagens verklighet. Dramaturgi, ljud och berättelse står Anton Berg för och allt styrs av bilens GPS. Berättelsen drivs av bilens position.

taxisthm3

– Jag brinner för att utveckla ljudberättandet och den teknik i samband med den lyssningsmiljö som Taxi Stockhoms projekt innebär, med GPS-positionering, grym ljudmiljö, rörlig bild och så den fantastiska sista ingrediensen – att man rör sig i verkligheten på plats – gör att jag känner att jag är med om att skapa något unikt här, säger Anton Berg.

Några fakta om Explore Stockholm

  • Med guideturen Explore Stockholm – Crime får resenären uppleva historierna bakomo Palmemordet – världens störta mordutredningo Norrmalmstorgsdramat och Stockholmssyndrometo Mordet på utrikesminister Anna Lindo Stureplansmordeno Det spektakulära helikopterrånet i Västbergao De mörka dagarna då lasermannen härjade

  • Guiden styrs av en applikation som bygger på GPS-positionering och geo-fencing-teknik som triggar olika berättelser om de platser vi besöker. Med en berättarröst ur högtalarna och rörliga bilder på skärmarna får du uppleva Stockholm på ett sätt du aldrig gjort förut.

  • Med Explore Stockholm kommer man att kunna välja guidetur efter egna preferenser, till exempel cityguide, kändistema. Först ut är temat Crime.

  • Guideturen kostar 950 kronor och då ingår hämtning och lämning innanför tullarna. Den tar cirka 90 minuter och en till tre personer kan åka. Bekvämast är att vara en eller två.

  • Bokas på 08-150000 eller på siten www.explorestockholm.se