De Aderton

I höst släpps min romandebut ”De Aderton”. Det känns väldigt stort. Min mamma var bibliotekarie, hon var det så mycket att det till och med står på hennes gravsten. Hemma drev hon dessutom ett antikvariat där lagret flyttade in i bastun och böcker fyllde stora delar av nedervåningen. Att få skriva en egen bok med den bakgrunden känns därför särskilt angeläget och roligt. Tänk om hon fått läsa…

Så här beskriver förlaget Bookmark min historia – som släpps 6 november i år:

Skaparen av podcasten Spår debuterar med en konspirationsroman som knyter samman sekler och dess mörka händelser.

Radiojournalisten Axel Sköld snubblar vid efterforskningar inför en dokumentär över ett märkligt samband. En och samme man tycks vara inblandad i tre historiska dödsfall: mordet på Olof Palme, vapeninspektören Algernons påstådda självmord och journalisten Cats Falcks dödliga bilolycka.

Allt börjar som en konspirationsteori, men när Axel Sköld gräver vidare uppenbarar sig kopplingar till ett svenskt konungamord och en dold organisation med rötter i 1700-talet. Sällskapet visar sig vara aktivt än i dag, på de högsta av poster. Och dess medlemmar är beredda att till och med mörda en minister för att få sin vilja igenom och hindra sanningen från att komma ut.

Den här boken har jag funderat på under tio års tid och pusselbitar har uppenbarat sig varje gång jag suttit i arkiv och grävt till olika dokumentärer. Det har varit oerhört roligt att få skriva ihop en fantasi baserat på detta och ska bli väldigt spännande att få visa detta för läsarna. Gillar man de radiodokumentärer jag gjort kommer man känna igen sig och säkert förstå varifrån olika ledtrådar är hämtade, säger Anton Berg om sin debutroman.

De Aderton är en spänningsroman om mörkermän som gör allt för att bevara sina hemligheter, och en driven journalist vars största mål blir att avslöja dem.

Anton Berg är en fenomenal berättare. När han nämnde att han hade ett romanprojekt på gång tvekade jag inte en sekund. Och jag är väldigt glad över mitt beslut – De Aderton är en kusligt påträngande historia!”, säger Bookmarks förlagschef Claes Ericson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *