Priser

2019: Spår tilldelas Guldörat för bästa poddproduktion.

Spår har sedan starten satsat på snygga poddproduktioner och den senaste, Brandkärrsmordet, är även den välproducerad i alla detaljer. Ljudet är nära, suggestivt och förstärker känslorna som teamet Anton Berg och Martin Johnson, vill skapa med sin story. Dramaturgin är fulländad i varje avsnitt och bygger upp spänningen, nyfikenheten att lyssna vidare och frågan om vem som egentligen är skyldig till mordet. Det är skickligt, snyggt och njutbart från början till slut.

2019: Vinnare av Årets PoddSwedish Content Awards.

Att sticka ut i djungeln av poddar är en konst idag. Men framgången ligge ri att förstå hur man berör, fångar och engagerar lyssnare på riktigt? Makten ligger i de verkliga historierna berättade av genuint nyfikna personer. Vår vinnare kombinerar nagelbitande fall och berättare med integritet som på riktigt skapar rättvisa i världen. Vår respekt går till SPÅR och stort grattis Acast!

2017: Special Commendation Prix Europa Current Affairs – med Martin Johnson för podcasten Spår.

2017: Vinnare av Den Gyllene Haldan – med Martin Johnson för podcasten Spår.

”Med grävande journalistik i ett medie helt rätt i tiden har de visat att de som tredje statsmakt kan förändra på riktigt, och genom sitt tillgängliga berättande nå ut till flera tusen lyssnare”

2015: Pris för Tidernas Bästa P3 Dokumentär – Diskoteksbranden. Framröstad av P3 Dokumentärs lyssnare.

2014: Nominerad till Susanne Björkman-stipendiet för P3 Dokumentären om ”Nazisträttegångarna i Göteborg”

”För en laddad beskrivning av vågen av attentat från högerextrema på 80-talet. För den viktiga påminnelse det innebär om glömda samband mellan Nordiska Rikspartiet och unga nynazister. Och för den skickligt genomförda intervjun med Vera Oredsson, frontfigur inom NRP”. 

2014: Stora radiopriset av Radioakademin för P3 Dokumentär – Årets Radioprogram.

”Kvicktänkt och rappt, omväxlande, modernt och samtidigt avslöjande och osminkat. P3 Dokumentär ger spännande berättelser och skapar visuella bilder som berör. Viktigt, aktuellt och mångsidigt!”

2012: Stora radiopriset av Radioakademin för P3 Dokumentär – Årets Radioprogram.

”Väl underbyggt, tempofyllt och med stort engagemang bjuder årets radioprogram unga lyssnare ett viktigt innehåll av högsta klass. P3 Dokumentär är driven, levande och brännande nutidshistoria i radioform. Skapad av många duktiga producenter och reportrar.”

2011: Delade Lars Salvius-priset med de andra P3 Dokumentär-producenterna.

Lars Salvius-priset för år 2010 tilldelas P3 Dokumentär för sin nyskapande strävan att nå nya lyssnare med fördjupande berättelser om vår samtidshistoria.”

2009: Stora radiopriset av Radioakademin för P3 Dokumentär – Årets Public service 2009.

”Analytiskt, dynamiskt, spännande, journalistiskt och ljudmässigt moget har P3 Dokumentär levandegjort svensk nutidshistoria för sina lyssnare.”

2007: Nominerad till Ikarospriset av Public Service-klubben för P3 Dokumentären om ”Diskoteksbranden i Göteborg”.