Här skulle det funnits en bild om det inte varit så in i Norden RÅHEMLIGT!

Sommar i P1 är ju en klassisk institution i svensk radio. Tillsammans med P3 Dokumentär tillhör sommarpraten de mest nedladdade programmen i Sverige. De stora kvälls- och dagstidningarna recenserar dagligen avsnitten och att få  frågan om att göra ett Sommarprogram ses bland de allra flesta som en stor ära.

Att få producera ett Sommar ska därför bli sjukt kul och lite nervöst. På onsdag 29 maj avslöjas alla namn på årets Sommarvärdar, så därför måste jag hålla tyst ett tag till.

Preliminärt ska programmet sändas 8 juli!

En dag som föreläsare på Vara folkhögskola

Börjar få in lite vana i att föreläsa, men det är fortfarande svårt att veta vad elever förväntar sig att få höra när man kommer.
På Vara Folkhögskola möttes jag av radioelever med riktigt bra koll. Både på radio i allmänhet men också på P3 Dokumentär. Då är det ganska enkelt, jag lämnade plats för frågor och de kom med jämna mellanrum. Det är ju otroligt peppande att få genomtänkta och insatta frågor från människor som lyssnat på de program som jag jobbat med.
Vi snackade dramaturgi, det långa berättandet, musikläggning, stämningsskapande och vad vi lär oss från filmer som Cars när vi gör radio.