Spår på CPH:DOX

Imaxbild CPHDOX

Tisdagen den 10 november var en stor kväll för Martin och mig. Vi var inbjudna som enda radiosvenskar att prata på en av Europas största dokumentärfilmfestivaler, CPH:DOX.

Tillsammans med Criminal, en amerikansk podcast och Third Ear, en dansk pod, talade vi under två timmar om True Crime-fenomenet och varför det funkar så bra i en podcast.

Lokalen var spektakulär – vi satt på ett fullsatt Planetariet, Köpenhamns motsvarighet till Cosmonova, och på den jättelika skärmen visade vi översättning på engelska för publiken.

Totalt visade/spelade vi upp 7 minuter från #Kalamark och 7 minuter från #Rinkebymordet.

Efteråt ställde publiken frågor till oss alla under en halvtimme och det var en både påläst och väldigt varmhjärtad lyssnarskara som bland annat efterfrågade Spår på engelska.

Det är en fantastisk resa jag och Martin får göra tack vare er som lyssnar på Spår. Tänkte en hel del på det som hänt kring Kaj Linna när jag vandrade mot hotellet genom Köpenhamn i natt.

 

Lyssningstips:

Vi fick höra 13 minuter av en kommande serie som Third Ear släpper första delen av på tisdag 17 november – det lät oerhört jävla bra! Ni kommer hitta den här

Criminal hittar ni i Itunes eller andra podcast-appar, jag gillar särskilt avsnitt 18