Om mig

Från februarinumret av magasinet King 2015

Fotograf Mattias Bardå. Publicerad i februarinumret av magasinet King 2015

Radioproducent. Historieberättare. Dokumentärjournalist. Jag har arbetat med att berätta i ljud sen 2001. Just nu är det roligare än någonsin. Podcast-boomen har bara börjat och når allt fler. Inspirerande tider!

Intressen förutom radiojobbet: Media, radio, familjen, skärgården, tv-serier, filmer, dramaturgi i ljud, filmmusik, bygga saker.

Utbildning: Fil. kand. examen från Göteborgs Universitet, Institutionen för Journalistik och Masskommunikation.

Produktioner i urval 2001-2013

Radio

P3 Dokumentär, P3 Spel, P3 Sport, Radiosporten, Fråga Barnen i P1, Sommartoppen i P3, P1 Dokumentär, P3 Star, Ketchup i P3

TV

99 Nya Saker Man Måste Göra Innan Man Dör (TV6), Nickelodeon Kids Choice Awards (TV4), Bubbel (SVT)

Inspiration

 

12 Comments

 1. Hej Anton,

  Tack för många bra radioprogram genom åren!

  Jag vet inte om du har någon kontakt med Zenon Panoussis men det skulle vara väldigt uppskattat ifall du har möjlighet att vidarebefordra mitt mail eller framföra ett STORT tack till honom från mig.

  Bästa hälsningar Adrian Nordenborg 🙂

  ”Hej Zenon,

  Jag lyssnade just på P3 dokumentären (http://t.sr.se/1glwCvP)
  om din kamp mot scientologerna.

  Jag vet inte om dessa rader når fram till dig?
  Om du läser detta vill jag passa på att tacka dig för det du gjort, för att öka folks kännedom om denna penningtörstande sekt.
  Spontant efter att hört programmet känner jag: Världen behöver fler som dig!

  Det var väldigt intressant och underhållande att höra om hur du förde din ”David mot Goliat”-kamp på ett så genialt sätt.

  Hoppas att du och dina kära mår bra.

  Bästa hälsningar Adrian Nordenborg

 2. Hej!

  Jag lyssnar på P3-dokumentärer nästan varje dag på jobbet och blir alltid glad när jag hör att det är du som är ”i andra änden” . Tycker du har de bästa och mest intressanta dokumentärerna. Tack för det du gör! 🙂

  Vänliga hälsningar
  Anna-Karin

 3. Hej Anton!
  Tack för fantastiska dokumentärer och framförallt ett stort tack till Spår som tar dokumentär-skapandet , och fallen, till en helt ny nivå. Jag undrar självklart om det kommer att bli en fjärde säsong av spår?

  Du är otroligt duktig, sluta inte med det du gör!

  • Hej Linn!

   Tack för fantastiska ord som ger energi så här första sagen efter semestern – nu kööööör vi!

 4. Anton! Du har betytt mycket för mig, så märkligt men ändå så sant. Nöje, distraktion och minskad ensamhet. Ett sätt att tampas med sömnproblem (förstå mig rätt, de är inga sömnpiller.. Jag har bara svårt för total tystnad innan jag ska sova). Har lyssnat igenom alla avsnitt av spår och P3 dokumentär och är otroligt imponerad av researchen bakom framförallt den förra. Mästerligt. Hörde senast dokumentären om din son. Önskar din familj allt gott.

  Längtar efter en ny poddhöst och skickar med en kram

  • Hej Isabelle!
   Fantastiskt med alla fina ord, och ja, det är något märkligt med podformatet som gör att man som lyssnare kommer väldigt nära den som gör program. Hänger väl delvis ihop med att de flesta lyssnar via hörlurar – då får man ju rösten rätt in i skallen, direkt liksom. Har lite samma upplevelse med Jad som gör Radiolab. Känns ju som att han å jag är polare. Har aldrig träffat karln… Snart kommer nyheter om Spår!

 5. Hej Anton! Älskar dina dokumentärer och att du har en fantastisk berättarröst! Jag är på jakt efter en radiodokumentär/podd om ”Fallet Ulf” där en man blev dömd och sedan friad från våldtäkt på sin dotter. Har du gjort någon eller vet du om det finns någon? Jag vet att SVTs dokumentärer blev prisade och då finns det kanske inte rättigheter eller intresse av att göra en radio/podd-version? Annars tycker jag du ska göra en 🙂

 6. Hej Anton!
  Har alltid gillat dina dokumentärer på P3 dokumentär, du har en fantastiskt berättarröst!

  blev väldigt glad nu när jag läste från en bloggare att de lyssnade på spår som du gör och insåg att det finns tre säsonger för mig att lyssna igenom *yay* tack för det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *