Romandebuterar i höst!

Den sjätte november i år släpps min första bok. Hur stort som helst!

Köp den gärna – den finns som inbunden bok och som ljudbok på alla plattformar.

Jag är uppvuxen med en mamma som var superbibliotekarie – så mycket att det faktiskt står Bibliotekarie Eva Berg på hennes gravsten. Hon hade dessutom ett antikvariat hemma i vårt hus. Vår bastu blev lager och halva nedervåningen fick bokhyllor. Det kom märkliga gubbar (ja nästan bara gubbar) och gick igenom gamla tummade exemplar av Zola och Flygare-Karlén. På en bokmässa sålde mamma en gång en raritet för hissnade 5000 kronor till en mycket prominent köpare. Efteråt ville mamma nästan inte lösa in checken. Det var en namnteckning hon ville spara. Jag förstod ingenting. 5000 spänn! Mot någon som hette Rausing i efternamn?

Mamma älskade böcker. Hon sa alltid ”slösa inte tid på de dåliga när det finns så många som är bra”.

Det är trist att hon inte får läsa den här boken. Jag hoppas att hon tyckt om den. Att den inte är slöseri.

Så här beskriver Bookmark, mitt förlag, historien:

Skaparen av podcasten Spår debuterar med en konspirationsroman som knyter samman sekler och dess mörka händelser.

Radiojournalisten Axel Sköld snubblar vid efterforskningar inför en dokumentär över ett märkligt samband. En och samme man tycks vara inblandad i tre historiska dödsfall: mordet på Olof Palme, vapeninspektören Algernons påstådda självmord och journalisten Cats Falcks dödliga bilolycka.

Allt börjar som en konspirationsteori, men när Axel Sköld gräver vidare uppenbarar sig kopplingar till ett svenskt konungamord och en dold organisation med rötter i 1700-talet. Sällskapet visar sig vara aktivt än i dag, på de högsta av poster. Och dess medlemmar är beredda att till och med mörda en minister för att få sin vilja igenom och hindra sanningen från att komma ut.

De Aderton är en spänningsroman om mörkermän som gör allt för att bevara sina hemligheter, och en driven journalist vars största mål blir att avslöja dem.

– Anton Berg är en fenomenal berättare. När han nämnde att han hade ett romanprojekt på gång tvekade jag inte en sekund. Och jag är väldigt glad över mitt beslut – De Aderton är en kusligt påträngande historia!”, säger Bookmarks förlagschef Claes Ericson.

Stora ord från Claes! Nu gäller det att leverera men oavsett vad folk tycker och förväntar sig så är det här en historia som jag funderat på under tio års tid och pusselbitar har uppenbarat sig varje gång jag suttit i arkiv och grävt till olika dokumentärer. Det har varit oerhört roligt att få skriva ihop en fantasi baserat på detta och ska bli väldigt spännande att få visa detta för läsarna. Gillar man de radiodokumentärer jag gjort kommer man känna igen sig och säkert förstå varifrån olika ledtrådar är hämtade.