Dokupodd – en kväll om krimpodar

Dokupodd 2016 Sveriges Radios festival för poddar, dokumentärer och annat berättande på Fotografiska i Stockholm. Berättelser om brott med Camilla Kvartoft Varför engagerar brott så mycket? Och hur berättas bäst historier om brott? Hör Daniel Velasco (P1 Dokumentär), Anton Berg (P3 Dokumentär och Spår) och Sigrid Edsenius (P4 Kalmar). Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Dokupodd 2016
Sveriges Radios festival för poddar, dokumentärer och annat berättande på Fotografiska i Stockholm.
Berättelser om brott med Camilla Kvartoft
Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Sveriges Radio anordnade evenemanget DokuPodd i fredags. Det handlade om dokumentärt berättande och andra berättelser i pod-formatet.

Jag var inbjuden för att prata hur vi tänker när vi gör Spår, eller hur jag väljer story när jag gör P3 Dokumentär och kriminaljournalistik i podvärlden just nu. En fin kväll i sällskap med Daniel Velasco och Sigrid Edsenius där Camilla Kvartoft ledde vårt samtal på ett superproffsigt sätt. Man kan höra vårt snack som pod här.

 

Spårs tredje säsong ute nu

Season3 1

Podcasten Spår görs av mig och Martin Johnson. I säsong 3 granskar vi Sveriges största kokainmål Operation playa. Ensamseglaren Mauritz Andersson greps 2010 i Karibiska havet med 1,2 ton kokain i sin 50 fots segelbåt. Hur hamnade han i den situationen? Och var det verkligen den ökände bankrånaren Jonas Falk som var hjärnan bakom smugglingsförsöket?

Till denna säsong har vi ordnat med hemsida för Spår, där hittar ni allt ni behöver för att följa med i de sex avsnitten av denna säsong (karta, persongalleri, tidslinje) och så tidigare säsongers avsnitt och hur man kontaktar Spår för tips eller frågor.

Avsnitten släpps på tisdagar och finns i alla podcast-appar men lyssnar man via Acast får man bildmaterial direkt i sin mobil samtidigt som vi spelar upp historien. Följ allt på #operationplaya

Mauritz Andersson Anton Berg 2Intervju med Mauritz Andersson, anstalten Kumla, vintern 2016.