Missa inte vår pod om Premier League

the_reserves_logo_800x226

Om du gillar Premier League, engelsk fotboll och kulturen kring lagen, fansen och fish´n´chips – då kommer du älska vår pod The Reserves.

Jesper Englin tog kontakt med mig för ett år sen och det är också Jesper som leder showen. Jag står för produktion, radiokunnande och glada tillrop. I studion ger Rickard Andersson, Pontus Ahlby och Benjamin Fjelstad full koll på rykten, övergångar, domarmissar och tränartabbar.

Reserves redax 2013

Pontus Ahlby, Rickard Andersson, Benjamin Fjelstad och Jesper Englin

Varje vecka gör vi också intervjuer med Premier League-proffs. Det kan handla om kommentatorer, spelare, tränare eller domare. Denna vecka ger Fotbollskanalens Olof Lundh en mycket intressant analys av varför Jonas Olsson alltid gör sig bättre i Premier League än i Svenska landslaget.

Dessutom får du sjukt nördig statistik av vår ”professor” Karl-Oskar Kjellgren och titt som tätt ringer vi vår Afrika-korrespondent Ken Söhrman för att få en ingående bild av hur de afrikanska PL-spelarna sköter sig och hur man på ”hemmaplan” ser på deras karriärer.

Gå gärna med i vår varma familj på Facebook och ge dig in i diskussionen som ständigt pågår där. Nyckelord är nördighet, vänlighet, analys och känsla med värdighet!

P3 Spel är tillbaka

Skärmavbild 2013-08-26 kl. 09.14.47

Angelica Norgren och undertecknad är sedan en vecka tillbaka i full färd med höstens P3 Spel.

I lördags sändes första avsnittet av säsong 6.

Josef Fares var i högform efter bra betyg från många recensenter av sitt spel ”Brothers – a Tale of Two Sons”. Victor Leijonhufvud hade råkoll på sommarens speltitlar och Malin Söderberg gjorde ett härligt inspel från sin roll som utvecklare på Paradox Interactive.

Under hösten får vi också höra två ”nya” röster – Michael Gill och Jimmy Håkansson är två tredjedelar av  bloggen Blog ´em up. De kommer leverera krönikor i P3 Spel med jämna mellanrum fram till jul.

Några lyssnare har också hört av sig och undrat var vårt spelorakel Samson Wiklund tagit vägen. Under fem säsonger har vi kunnat höra Samson berätta om allt från spännande spelutvecklare till svidande kritik mot olika företeelser inom spelkulturen.

Just nu har Samson mycket på sin agenda och har för tillfället inte tid med P3 Spel. Han har dock lovat att dyka upp på ett eller annat sätt i P3 Spel under hösten. Vi håller tummarna och dörrarna öppna!

Brottskod vs P3 Dokumentär

Skärmavbild 2013-08-23 kl. 15.48.49

Får många frågor om Brottskod (TV3) just nu. Är jag med och producerar? Varför säger de ”Skaparna Bakom P3 Dokumentär” i reklamen? Är det ok?

Både ja och nej.

Först och enklast – nej, jag är inte med och gör Brottskod. Det gör istället av Kristofer Hansson och Fredrik Johnsson.

Har inte sett första avsnittet, som ju gick igår, men det komemr jag att göra. På reklamen ser det riktigt lovande ut och jag gillar Kristofer och Fredrik, de är skarpa, så det blir nog väldigt bra.

Är det rätt att säga ”Skaparna bakom P3 Dokumentär”? – Ja i sak stämmer det. Även om vi nu är många producenter som gör avsnitten var det Fredrik och Kristofer som hittade på formatet.

Men det betyder inte att de har rätt till formatet. När man skriver en deal med Sveriges Radio innebär den alltid att Sveriges Radio äger alla rättigheterna. Kan man tycka en hel del olika saker om, men det är alltid glasklart och det har alla inblandade alltid vetat om.

Alltså är det fel att P3 Dokumentär används i reklamsyfte. Och här vill jag vara kristallklar. Jag GILLAR VERKLIGEN att Kristofer och Fredrik går vidare till TV och utvecklar sitt berättande där. Allt som är bra skall drabba dessa två trevliga personer. Utan deras geniala idé hade jag aldrig fått göra P3 Dokumentär. Allt gott killar!

Men att MTG (Som äger TV3) nu profiterar på varumärket P3 Dokumentär och säljer in sitt program genom att ta credd från ett licensfinansierat radioprogram – ja det stinker. Varför ska våra Tv-licenspengar göra MTGs chefer rikare? Det här är något VD på Sveriges Radio just nu funderar över.

Under tiden spånar jag på nya idéer till min nästa P3 Dokumentär. För vi fortsätter såklart.

To be continued….