Sportdokumentärer

Vill bara tipsa om två dokumentärer jag gjort som kanske gått många P3 Dokumentär-lyssnare förbi.

Den ena var en del i en kortare serie som sändes förra sommaren som en del i den uppladdning inför London-OS som P3 då sände. Serien hette ”Fyra OS som skakade världen” och jag gjorde avsnittet om spelen i Los Angeles 1984. Fick bland annat till en oerhört svårplanerad intervju med Frank Andersson, då vårt största guldhopp i brottning. Han berättade allt om den galna historien om ”kuken ska ha sitt” och hur han söp bort sitt brons i en taxi. Bara det kan vara skäl att lyssna!

En man i jetpack på OS-invigningen 1984. Foto: Scanpix.

 

Den andra dokumentären var något kortare och lite mer aktuell. Den sändes i vintras i Radiosporten apropå Lance Armstrongs plötsliga dopingerkännande. Jag fick dryga 35 minuter på mig att berätta historien om cykelhistoriens störtste – hur blev han så bra och varför valde han att gå den smutsiga vägen?

Resultatet blev intervjuer med två av Sveriges bästa cyklister, massor med arkivmaterial och en spännande inblick i cykelsportens stora problem med doping – men också en hel del fina cykelögonblick.

Dokumentären om Lance Armstrong – en historia som skakat idrottsvärlden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *