Budkrig om De Aderton i Finland, Norge och Danmark

Spänningsromanen De Aderton har tagit mig med på en oväntat rolig resa. Efter att min debutbok släpptes här hemma i Sverige 6 november har boken nu sålts till förlag i tur och ordning i Finland, Norge och Danmark. I samtliga av dessa länder har fler än ett förlag lagt bud. Enligt människor som kan branschen är det mycket ovanligt när det gäller en debut.

Jag rodnar och jublar och försöker behålla ödmjukheten. Oklart hur det går med det. De här citaten från förlagen är ju ingen hjälp där direkt:

”THE EIGHTEEN is a compulsively readable, intelligent and intricately-plotted thriller that delves into the darkest secrets of Swedish and international history. As an investigative journalist himself, Anton Berg really knows what he is writing about and has delivered an astoundingly assured debut that leaves the reader longing for a sequel. Totally unputdownable!”
—Antti Kasper, Acquiring Editor, Otava (Finland)

Norska Gyldendal förlag var dessutom så intresserade att när de hörde att jag planerar en trilogi – slog de till direkt. Också något jag bör vara stolt över, en treboks-deal med ett av de finare förlagen i Europa!

”I really enjoyed reading DE ADERTON. It is an intriguing thriller, very page turning. The story engaged me in what ”could have been true” situations, where some people would do anything for their own benefits and enrichments. I can absolutely see the comparisons to Stieg Larsson and Dan Brown.”
—Siren Marøy Myklebust, Acquiring Editor, Gyldendal Norsk Forlag 
Fortsätter detta enorma skrytinlägg med omdömet från danska förlaget:
”THE EIGHTEEN is one of the best examples of reviving the Scandinavian crime novel that we’ve read in a long time. In a superb manner, THE EIGHTEEN orchestrates and renews the genre’s best methods, in its portrayal of plot, characters and environments, and the writing is already in this debut on par with legends. For once, the pitch ”Stieg Larsson meets Dan brown” is not only a smart slogan, but an accurate and apt description. And Axel and Stina are two protagonists that we’re already eager to read more about.”
—Andrea Fehlauer, acquiring editor at Hr. Ferdinand/Politikens Forlag (Denmark)

UTÖVER detta har filmbolaget Yellowbird köpt option på filmrättigheter för att utforska möjligheter till film eller TV-serie. Overkligt och såklart underbart roligt!

Boken finns som ljudbok på alla plattformar och går att köpa i bokhandel och på nätet.

4 svar på ”Budkrig om De Aderton i Finland, Norge och Danmark

 1. Mitt i boken nu. Riktìgt bra och faktiskt i nivå med Jan Guillou och Stieg Larsson. Lite av en svensk Dan Brown. Ser fram mot fler böcker. Mycket stark debut!

 2. De Aderton är en av de bästa böcker jag läst. Tänkte först inte köpa boken eftersom risken att bli besviken var för alldeles för stor. Förväntningar är svåra att hantera, men ibland går det bra.

  Jag vill även tillägga att jag känner mig tacksam, en känsla jag inbillar mig Unge Herr Berg delar. Hur nära var det egentligen att en av Sveriges bästa och mest intressanta journalister hamnade i Nyhetsmorgons trötta morgonsoffa? Pigg smart tjej den där Alicia btw – och vilken slashas-varning på UHB.

  https://www.oppetarkiv.se/video/6816853/bubbel

  Med vänlig hälsning,
  Svart Kaffe

  • Haha! Visste att den där serien skulle dyka upp igen! 🙂 Väldigt roligt jobb och Alicia stod ut redan då. Men visst är det en ynnest att få ha de jobb jag har just nu. Dokumentärer och författare. Perfekt ju! Otroligt roligt att du gillade boken och att du också hör av dig med en massa fina ord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *