2 svar på ”Kaj Linna fri i väntan på dom

  1. Det där med att Kaj sa att han känner sig fri trots att han sitter i fängelse (det har väl kommit upp vid några tillfällen). Jag tänker på Me and Bobby McGee av Kris Kristoferson, även skönt insjungen av Janis Joplin.

    ”Freedom’s just another word for nothin’ left to lose,
    And nothin’ ain’t worth nothin’ but it’s free”

    • Hej Kaj! Många som tagit till sig och förundrats över just det där speciella tankesättet som Kaj säger sig haft. (Så skönt att skriva ”haft istället för ”ha”). Jag tog upp din tanke med honom och han menar att det nog är fler i historien som varit inne på samma sätt att tänka. Aleksandr Solzjenitsyn beskriver det väl i ”En dag i Ivan Denisovitjs liv” och det dyker upp igen i filmen ”The Hurricane” från 1999 med Denzel Washington som handlar om Rubin Carter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *