DN-hyllning av ”Passageraren i säte 17H”

I dag skriver Vendela Lundberg på DN-kultur om senaste podcast-serien jag gjort och SOM hon skriver:

”Berg har mejslat fram en suggestiv politisk thriller. Men det är de ömma intervjuerna, som den med änkan Meta, som visar varför Anton Berg har kvar sin position.”

https://www.dn.se/kultur/vendela-lundberg-fyra-poddar-av-och-med-veteraner-poddguide/

Det är naturligtvis otroligt hedrande att den här serien uppmärksammas och väldigt roligt att samarbetet jag har med Third Ear Studio återigen renderar i hyllningar från de stora tidningarna.

Det här ju den tredje serien sen vi började. Den första handlade om ”Brevet till Saddam” som statsminister Ingvar Carlsson skrev 1990 för att rädda 90 människoliv. Aftonbladet kallade den ”en rafflande berättelse”.

Andra serien var en mer udda historia om ”Thomas Fleetwood – en hissnande historia länges Europas barer och bakgator”. Svenska Dagbladet tipsade om serien och Aftonbladet skrev: ”Oväntat intressant om en man som fastnat i en hiss”

Tre serier. Tre hyllningar. Från tre av våra största tidningar.

Det är såklart mäktigt. Och ett otroligt bra betyg till vårt samarbete. på Third Ear Studio har jag fått frihet att välja de historier som fascinerar mig, och utrymme att berätta dem på det sätt jag vill. Men jag har också med mig en producent i världsklass i Martin Johnson (vi har samarbetat i över 10 år nu, och gör ju fortfarande Spår tillsammans). Third Ear har för övrigt Sveriges bästa pod-journalister så klimatet på kontoret är fantastiskt. Vi pratar om intervjuteknik, publicistiska beslut, storytelling, stämning i intervjuer, transparens mot lyssnare, huruvida det alltid är dumt att humma eller inte… ja kort sagt en underbart nördig nivå på samtalen kring hur man gör nästa dokumentär på allra bästa vis.

Stämningen och klimatet på redaktionen påminner mycket om hur det lät mellan mig och Fredrik Johnsson och Kristofer Hansson under tidiga P3 Dokumentär-åren. Det är en ynnest att få vara med i sådana samtal och sammanhang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *