Third Ear+ ingår ett exklusivt tre årigt partnerskap med den prisvinnande journalisten och författaren Anton Berg.

Carl Fridsjö. Anton Berg. Bild från Breakit

Inom ramen för samarbetet lanseras ett nytt dokumentärformat, samtidigt som succépodcasten Spår också återvänder med fler säsonger.

Efter tre års uppehåll återvände nyligen podcasten Spår och passerade därmed över 20 miljoner lyssningar i och med en granskning av det mycket omdebatterade och uppmärksammade Catrine Da Costa-fallet. Nu ingår Anton Berg, journalist, författare och en av upphovsmännen bakom podcasten Spår ett treårigt exklusivt partnerskap med Third Ear Studio.

Anton Berg kommer löpande producera längre dokumentära berättelser i samarbete med redaktionen bakom podcasten ”Skuggland”. Den första säsongen, ”Brevet till Saddam”, har premiär den 18 augusti och handlar om kända och okända detaljer i historien om de svenskar som på 90-talet togs gisslan, och hamnade mitt i den största internationella konflikt som världen upplevt sen kalla kriget.

Samtidigt etableras en ny grävande redaktion inom Third Ear Studio under ledning av Anton Berg och den internationellt prisade radiomakaren och tillika Spår-medgrundaren Martin Johnson, som kommer granska rättsfall och producera nya säsonger av Spår i större utsträckning än tidigare.

– Jag är väldigt glad över den här möjligheten att kunna jobba ihop med gänget på Third Ear. Det innebär att jag kommer kunna berätta nya, angelägna och underhållande dokumentära historier som jag samlat på under senaste åren. Dessutom får vi också äntligen chansen att växla upp vårt jobb med Spår så vi kan möta den efterfrågan som våra lyssnare visat under lång tid. Den satsning Third Ear gör imponerar på mig, där jobbar idag redan flera av Sveriges absolut bästa dokumentärjournalister, det känns som de kommande åren kommer bjuda på en våg av spännande dokumentärer på ett sätt vi kanske aldrig upplevt förut.

– Att i Third Ear+ kunna erbjuda program av kvaliteten som Anton Berg och Spår står för är en otroligt viktig milstolpe för oss som bolag, samtidigt som vi vet att det också är efterlängtat hos lyssnarna. Jag är dessutom stolt över att en av landets skickligaste journalister väljer att komma och arbeta exklusivt för just oss – det är ett styrketecken för såväl vår redaktion, som podcastens etablering i medielandskapet, säger Carl Fridsjö, arbetande styrelseordförande i Third Ear Studio.

Third Ear+ är den första skandinaviska prenumerationstjänsten för premiumpodcasts där lyssnaren får tillgång till en rad olika program under ett och samma abonnemang, och själv väljer vilken lyssningsapp tjänsten ska kopplas till. Third Ear Studio har utvecklat erbjudandet och använder sig av tekniska lösningar från Apple, Acast och Sesamy. Stöd finns för både iPhone och Android användare.

– Vår övertygelse är att bolag som innehar det starkaste innehållet, och de starkaste rättigheterna, kommer sitta i en gyllene position i framtiden oavsett hur slaget om plattformarna utvecklar sig. Därför bygger vi inte ett techbolag, utan ett mediehus fokuserat på att arbeta med de främsta kreatörerna, och de mest uppskattade podcasterna, säger Carl Fridsjö, arbetande styrelseordförande i Third Ear Studio.

Third Ear Studio är en poddkoncern med ett 30-tal anställda reportrar och producenter i Sverige, Norge och Danmark. I ägarlistan finns bland annat H&M-arvingen Tom Perssons investeringsbolag CoMade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *