Spår – ny podcast ute nu

Här är mitt och Martin Johnsons senaste radioprojekt.

Det handlar om mordfallet i Kalamark utanför Piteå 2004 och de märkligheter som följde därefter. Är det möjligt att Kaj Linna, som nu befunnit sig 11 år bakom galler, inte är den som begått mordet?

Det finns rätt mycket som talar för det. Eller om vi vänder på det – det finns väldigt lite som talar mot Kaj Linna. Vi går igenom fallet, gör egna undersökningar och pratar med centrala personer i totalt fem avsnitt. Släpps varje tisdag, premiären var igår och mycket glädjande toppade Spår iTunes redan första dygnet! Tack för det lyssnare där ute!

 

16 Comments

 1. Hej Anton! Vill bara rikta ett stort tack till dig (och alla andra på P3 dokumentär, men dina dokumentärer är mina favoriter!) för att du gör ett så fruktansvärt bra jobb. Det är tack vare er som jag börjat plugga kriminilogi och har siktet inställt på att bli gärningsmannaprofilerare, dina dokumentärer är en grym inspiration och motivation! Så ett stort tack.

  • Kul! Hoppas det går bra för dig, låter som ett spännande och viktigt yrkesval! Tack för dina fina ord också – det värmer!

 2. Hej!

  Intressant första avsnitt och man ser redan fram emot del två! Själv minns jag detta fall sedan många år sedan och läste ”när det begav sig” även förundersökningen. Stor gåta att inte fler grävt i detta fall tidigare och/eller fallet fått så begränsad uppmärksamhet i media genom åren…

  • Hej och tack för att du lyssnar och hör av dig!
   Ja fallet är ju mycket mycket märkligt, intressant att du också läst Förundersökningen och kommit fram till samma sak…

 3. Hej!

  klockrent program. Jag har lyssnat på alla dina p3 dokumentärer och du har utan tvekan en av Sveriges bästa berättarröst.

  vänliga hälsningar

  • Tack så mycket för de orden, det värmer! Tack för att du lyssnar – det är ju det som gör att vi får fortsätta!

 4. När jag lyssnar på SPÅR hör jag en välproducerad dokumentär men som saknar objektivitet. Allt verkar vara vinklat till den dömdes fördel. Jag får väl söka vidare efter en opartisk dokumentation av fallet.

  • Hej.
   Om du vill diskutera mer ingående föreslår jag att du mailar och använder ditt riktiga namn, så kan vi prata mer. Men generellt sett: det är svårt att balansera när många centrala från åklagar- och polis-sidan inte vill medverka. Men falsk balans förväxlas ofta med objektivitet. Om två sidor får komma till tals finns det ett slentrianmässigt sätt att tänka att ”bra, då är vi balanserade” oavsett om den ena sidan faktiskt har mer rätt än den andra. Då brister man i saklighet och det gör vi – upplever jag det – inte med Spår. Om det inte finns något som binder Linna till mordplatsen ska man säga det. Att för balansen/opartiskheten då alltid slänga in brasklappar i form av indicier eller påstådda historier är inte sakligt. Det är ingen valbevakning vi gör där man ska rösta på den man gillar bäst.

 5. En fantastiskt bra podcast som ni gjort tillsammans. Du har som tidigare lyssnare redan nämnt helt klart en av landets bästa berättarröster och dina podcasts blir alltid bra. Kommer det flera fall efter Kalamarksmordet i det här formatet?

  • Tack för dina varma ord! Vi hoppas på en fortsättning – men det beror på hur många lyssnare vi når!

 6. Hej Anton! Stort tack för dina dokumentärer, har lyssnat på alla dina p3 dokumentärer oräkneliga gånger.

  Vart hittar jag de tidigare poddarna av Spår? Finner bara den senaste här, har inte följt med från början och vill gärna starta från scratch.

  Hälsningar Annika

  • Hej Annika! Tack för de fina orden och för att du lyssnar!
   Du hittar alla våra avsnitt här: http://www.acast.com/sparpodcast
   Inatt 02:00 släpper vi sista delen på säsong 1, förhoppningsvis blir det fler säsonger.
   Du hittar Spår i alla podcast-appar tex Downcast, Podcaster etc. Du kan även söka direkt i iTunes tex.

 7. Det är ta mig fan bland dom bästa podcasts jag har lyssnat på, men jag BLIR SÅ JÄVLA FÖRBANNAD att jag skulle kuynna slå ihjäl er båda två.. eran hemsida är ta mig fan det sämsta jag någongsin har skådat, man kan ju för i helvete inte hitta dom tidigare avsnitten… Så därför vill jag bara säga att jag kommer slå på er om jag någonsin träffar er.. HORUNGAR.

  • Ja nu tar du dedt lilla lugna, jag vet att du har suttit här i två jävla timmar för att hitta avsnitt 4 men man ska väll inte vara otrevlig för det? Tänk på allt slit dom här grabbarna har gått igenom för att du ska fy lyssna på ddne här.. men vad spelar det för roll om man bara kan lyssna på det senaste jävla avsnittet som har kommit ut_!?!?!??!?!?!?!?!?

  • Vårda språket! Om du istället för att hetsa upp dig och skriva elakheter bara googlat Spår och podcast hade du suttit och haft det gött och lyssnat nu. Men ett tips är att lyssna här:
   http://www.acast.com/sparpodcast
   Annars är det bara att skaffa en podcast-app (typ Downcast eller Podcaster tex) till din mobil, sen söker du på ”Spår” och så får du allt direkt i mobilen.
   Varsågod – trots dödshot och förtal…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *